2 Nisan'da Kapatılmadan Önce Google+ Verilerinizi Nasıl Koruyacağınız?

Giuseppe_R/Shutterstock

Eksenlenecek en son Google sosyal özelliği olan Google + 'ya bir tane dökün. Google+ geçmişini korumayı düşünen pek kimse yok – bunun nedeninin bir parçası! – ama seninkini istiyorsan, işte nasıl indireceğin.

Google’ın “Paket servisi” sayfası burada senin arkadaşın. Bu bağlantıya gidin ve Google+ verileri için dört kategoriden birini veya birkaçını seçin. + 1'ler, Facebook'un “Beğenileri” gibi çok küçük kırmızı bir düğmeye bastığınız tüm sitelerin bir kaydı. Çevreler, Google + 'daki arkadaşlarınız ve kişileriniz, Topluluklar katıldığınız grupların ve yayınların ve Google +' nın Akış, tüm kişisel yayınlarınız, sitedeki + 1'ler ve diğer kullanıcıların yayınlarına yapılan yorumlardır.

Bu bölümlerin her birinde aşağı bakan oka dikkat edin: her birinin belirli topluluklardan yalnızca bazı gönderileri indirme veya indirme biçimini değiştirme seçenekleri vardır. HTML çoğu zaman istediğiniz şeydir, ancak daha karmaşık dosyaları destekleyen bir programa aktarıyorsanız, JSON ve CSV de desteklenir.

Bir sonraki sayfaya gitmek için “İleri” düğmesine tıklayın. Bu verileri ZIP veya TSV arşiv biçiminde indirme seçeneğine sahipsiniz. Arşiv boyutu seçeneği, yalnızca biri için çok büyükse, birden fazla indirme işlemine bölmenizi sağlar.

“Teslimat yöntemi” alanı özel bir nottur. Google’ın Paket Alma sistemi, varsayılan olarak her bir arşivi indirebileceğiniz Gmail adresinize bağlantılar gönderir. Ancak, onları doğrudan Google Drive'a aktarabilir veya bu hizmetlere eklemek için Dropbox, Microsoft OneDrive veya Box.com'da oturum açabilirsiniz.

Devam etmeye hazır olduğunuzda, “Arşiv Oluştur” u tıklayın. (Google’a ait olmayan bir hizmet kullanıyorsanız, düğme “Hesap Bağla ve Arşiv Oluştur”.) Bağlantılarınız hazır olduğunda bir e-posta alacaksınız veya Bir bulut servisi kullanıyorsanız, ZIP veya TSV dosyaları buluta kısa sürede yüklenecektir. İşte bu: Tüm bu mesajları boş zamanlarınızda eleyebilirsiniz.

Google+, 2 Nisan 2019’da kapatılacak ve Google’ın sunucularındaki tüm kullanıcı verileri silinecek. Güvenli bir yere götürmek için o zamana kadar vaktin var.