Android ve iPhone'da Google Haritalar İnceleme İsteklerini Durdurma

Akıllı telefonunuzda Google Haritalar varsa, ziyaret ettiğiniz işletmeler için inceleme isteyen bildirimler alabilirsiniz. Google genellikle “[İşletme Adı] nasıldı?” Diye sorar ve bir derecelendirme veya inceleme bekler. İşte bu bildirimleri kapatmak için nasıl.

Google Haritalar Gittiğiniz Her Yeri Biliyor

Birçok uygulama, ihtiyaç duymasa bile konumunuza erişmenizi ister. Bulunduğunuz yere her uygulamaya erişim izni vermemelisiniz. Ancak bir harita uygulaması size yol tarifleri vermek için konum izinleri gerektirir. Gerçekleştiremeyeceğiniz şey, Google Haritalar konum geçmişiniz sayesinde uygulamayı kullanmadığınızda bile Google Haritalar'ın sizi izlemeye devam etmesidir.

Bir mağazada çok zaman geçirirseniz, örneğin gittikten sonra bir bildirim alabilirsiniz – “[Mağaza Adı] nasıldı? Başkalarının ne bekleyeceğini bilmelerine yardımcı olun. ”Söz konusu işletme nerede çalışıyorsanız, bu özellikle can sıkıcı olabilir. Çalıştığınız yeri derecelendirmek istemezsiniz ve istemezseniz, her gittiğinizde size danışılır. Bu bildirimler, derecelendirmeler ve incelemeler isteyen “Katkılarınız” adlı bir Haritalar özelliğinin bir parçasıdır.

Google'ın Yerel Rehber adlı bir ödül programı bile var, katkıda bulunduğunuz için puan kazanıyorsunuz ve Google size avantaj sağlayacağına dair söz veriyor. Google, bu avantajların ne olduğunu açıklamıyor, bu nedenle kilometreniz belki de minimum ödül için nerede olduğunuz hakkında çok fazla bilgi veriyor olabilirsiniz.

Perks umrunda değil, ve isteklerin bulunduğunuz yerleri gözden geçirmesini istemiyorsanız, bildirimi kapatmak kolaydır.

İLGİLİ: Android ve iPhone'da Google Haritalar Geçmişinizi Görüntüleme ve Silme

Gözden Geçirme İsteği Bildirimleri Nasıl Kapatılır

Bu işlemi Android ile göstereceğiz, ancak işlem bir iPhone'da aynı.

Önce, Google Haritalar uygulamasını açın ve sol üst köşedeki hamburger menüsüne dokunun.

Bir Android telefonda, aşağı kaydırın ve “Ayarlar” a dokunun. Bir iPhone'da, hamburger menü bölmesinin sağ üst köşesindeki “Google Haritalar” logosunun sağındaki ayar donanımına dokunun.

Ayarlar ekranında “Bildirimler” seçeneğine dokunun.

Bir Android telefonda, “Katkılarınız” a dokunun. Bir iPhone'da, hemen bir bildirim türü listesi göreceksiniz.

“Yerleri Derecelendir ve Gözden Geçir” seçeneğine gelin ve bu seçeneği kapalı duruma getirin. Bu seçenek bir iPhone'da aynıdır, ancak “Yerleri Değerlendirin ve Değerlendirin” olarak adlandırılır.

Buradayken, “Bölgenizle ilgili sorular” veya “Fotoğraflarınızı ekleme” gibi, bilgilendirilmek istemediğiniz diğer seçenekleri kapatmayı düşünebilirsiniz. . Ancak sinir bozucu Google Harita bildirimleriyle ilgilendiğiniz sürece, Keşif merkezli bildirimleri de yapmak isteyebilirsiniz.