Chrome'da Eşitleme Nasıl Açılır ve Kapatılır

Google Chrome, Google hesabınızı herhangi bir cihazda tarayıcınızla senkronize etmenize olanak sağlar. Etkinleştirildiğinde, yer işaretleri, geçmiş, şifreler, uzantılar ve temalar – diğer birçok ayarın yanı sıra – nerede olursanız olun kesintisiz bir deneyim yaratarak Google hesabınızdan senkronize edilir.

Senkronizasyon Nasıl Açılır

Google hesabınızla senkronize etmeye başlamak için Chrome'u ateşleyin ve tarayıcınızın sağ üst köşesindeki profil menü simgesine tıklayın, ardından “Senkronizasyonu aç” seçeneğini tıklayın.

Google e-posta adresinizi veya Google ile ilişkili telefon numarasını girmeniz gereken bir Google Chrome oturum açma ekranına yönlendirileceksiniz ve “İleri” düğmesini tıklayın.

İLGİLİ: Chrome'da Kayıtlı Şifreleri Yönetme

Parolanızı girin ve “İleri” düğmesini tıklayın.

Tarayıcınız aracılığıyla daha önce farklı bir Google hesabına giriş yapmışsanız, size ne yapmak istediğinizi soran bir mesajla karşılaşabilirsiniz. “Bu ben değildim”, Chrome için yeni bir profil oluştururken, “Bu bendim” önceki hesaptaki mevcut hesabın profiliyle her şeyi birleştirir. Bir seçenek seçin, ardından “Devam Et” i tıklayın.

Ardından, senkronizasyonu açmak isteyip istemediğinizi soran bir mesajla karşılaşacaksınız. Chrome'un senkronizasyonunu etkinleştirmek için “Evet, Varım” ı tıklayın.

Bu hatayı profil resminizin yanında görürseniz endişelenmeyin. Muhtemelen bir noktada Google hesabınız için şifreleme ayarladığınız ve yalnızca şifreyi girmeniz gerektiği anlamına gelir.

Profil resminizi tıklayın ve ardından “Parola Girin” i tıklayın.

Açılan yeni sekmede parolanızı girin ve ardından “Gönder” i tıklayın.

Artık hepiniz senkronize oldunuz ve Chrome'u herhangi bir cihazdaki herhangi bir yerden kullanabilirsiniz.

Senkronizasyon Nasıl Kapatılır

Tarayıcınızı birden fazla cihaz arasında senkronize etmeyi pek umursamıyorsanız, senkronizasyonu kapatmak da açmak kadar kolaydır.

Chrome'u açın ve profil resminizi tıklayın, ardından "Senkronize et" i tıklayın veya Omnibox’a chrome://settings/people yazıp enter tuşuna basın.

İLGİLİ: Chrome'un Yeni Reklam Engelleyicisini Devre Dışı Bırakma (Bazı Sitelerde veya Tüm Sitelerde)

Kişiler başlığı altında, “Kapat” düğmesini tıklayın.

Senkronizasyonu kapatmak, Chrome'u kullanırken yaptığınız her şeyi profilinize kaydetmesini önler. Yer imleri, geçmiş, şifreler ve daha fazlası senkronize edilmeyecek veya erişilemez.

“Kapat” ı tıklayın.

Yer imlerini, geçmişi, şifreleri ve daha fazlasını kullandığınız cihazdan silmek istiyorsanız, verilen onay kutusunu işaretleyin.

Hepsi bu kadar. “Kapat” ı tıkladıktan sonra, Chrome artık etkin değildir ve daha önce senkronizasyon yoluyla sunulan özelliklerin hiçbirine erişemezsiniz.