Chrome'da Hangi Bilgilerin Senkronize Edileceğini Seçme

Google, kısa süre önce senkronize edilmiş verilerinizi Chrome'da görüntüleme biçiminizi değiştirdi, ancak Google Hesabınızı kullanarak yer işaretlerini, şifreleri, temaları, uzantıları ve daha fazlasını istediğiniz yerde kaydedebilir ve senkronize edebilirsiniz. İşte tüm cihazlarınız arasında nelerin senkronize edileceğini seçmeniz.

Google Chrome için Senkronizasyonu Aç

İlk olarak nerede olursanız olun, cihazlarınızdaki bilgilerin senkronize edilmesinin avantajlarına erişmek için, nerede olursanız oturum açmanız ve Google Chrome için senkronizasyonu açmanız gerekir.

İLGİLİ: Chrome'da Eşitleme Nasıl Açılır ve Kapatılır

Hangi Bilgilerin Senkronize Edileceğini Seçme

Google Chrome, Google Hesabınızla oturum açtığınızda tarayıcınızla ilgili her şeyi kaydeder ve senkronize eder. Bu, örneğin bir okula veya iş bilgisayarına giriş yaparken ve kişisel bilgisayarınızdan kullanılabilen tüm yer imlerinize, kaydedilmiş şifrelerinize, uzantılarınıza ve ayarlarınıza erişmek istediğinizde avantaj sağlayan bir özelliktir.

Chrome'un tam senkronizasyon işlemini kullanmayan bir kişiyseniz, o zaman bazı bilgilerin hesabınıza kaydedilmesini sınırlamak isteyebilirsiniz.

Google Hesabınızı kullanarak Chrome'da oturum açtıktan sonra, hangi bilgilerin kaydedileceğini ve tarayıcınızla senkronize edileceğini seçme zamanı.

Chrome'u açın, profil resminizi tıklayın ve ardından “Senkronize et” seçeneğini tıklayın. Ayrıca chrome://settings/people yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz.

Kişiler başlığı altında, "Eşitle ve Google hizmetleri" ni tıklayın.

Ardından, “Senkronizasyonu Yönet” e tıklayın.

İLGİLİ: Chrome'un Yeni Reklam Engelleyicisini Devre Dışı Bırakma (Bazı Sitelerde veya Tüm Sitelerde)

Bir sonraki ekranda, hesabınıza kaydedilen ve tüm cihazlarınız arasında senkronize edilen her şey aşağıda listelenmiştir. Varsayılan olarak, “Her şeyi Eşitle” etkindir. Hangi bilgilerin Chrome ile senkronize edileceğini manuel olarak değiştirmek için, önce “Her şeyi Senkronize Et” seçeneğini kapatmanız, ardından anahtarı içinden değiştirerek diğer seçenekleri devre dışı bırakmanız gerekir.

Oturum açtığınız her cihazda aynı ayarları kullanmak için “Her şeyi Eşitle” özelliğini açık bırakın.

Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilir ve tamamladığınızda sekmeyi kapatabilirsiniz.

Hepsi bu kadar. Değişiklikler yapıldıktan sonra, devre dışı bıraktığınız hiçbir bilgi artık Google Hesabınıza ve cihazlar arasında kaydedilmez.

Bir önceki yazımız olan Windows 10'lar Sizin Telefon Uygulamanız Android Bildirimini Yansıtıyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.