Gmail'de Yeni Gizli Mod Nasıl Çalışır?

Bir e-posta gönderdikten sonra, kontrolünüzün hemen dışında. Gmail'in yeni Gizli Modu, ileti son kullanma tarihlerini sunarak ve e-postanın iletilmesini daha da zorlaştırarak size biraz geri kontrol sağlamaya çalışır.

Yeni Gmail arayüzünün bir parçası olan Gizli Mod, mesajı iletmek için standart e-posta protokollerini teknik olarak kullanmadığından çalışır. Gizli iletiler, Google'ın sunucularında barındırılmaktadır. Bunun olumsuz tarafları var: Gmail'de e-postayı görüntülemeyen alıcılar, örneğin bir tarayıcıdaki mesajları açmak için bir bağlantıyı tıklamak zorunda. Yine de, e-posta güvenliğini sağlamak için iyi bir girişimdir ve tüm taraflar Gmail kullanıyorken oldukça sorunsuzdur. İşte nasıl çalışıyor.

Gizli E-posta Gönderme

Google, bunu yazarken Gizli Mesajları yayınlıyor. Yeni Gmail'i kullandığınızdan emin olun ve sonuç olarak görünmelidir. Size gönderildiğinde, bir oluştur iletisinin penceresinin altındaki araç çubuğunda yeni bir "Gizli Mod Açma / Kapama" düğmesini görürsünüz.

Tıklayın ve Gmail, e-postanın ne zaman dolulmasını istediğinizi ve SMS doğrulamasını etkinleştirmek isteyip istemediğinizi sorar.

Sadece e-postanı yaz, her zamanki gibi. Bir rozet, Gizli Mod'da olduğunuzu bilmenizi sağlar.

Ayrıca e-postanızı her zamanki gibi gönderirsiniz, ancak SMS özelliğini etkinleştirdiyseniz bir telefon numarası isteyebilirsiniz.

Not : Göndermek üzere gönderdiğiniz bir mesajın son tarihini beklemek istemiyorsanız, Gönderilenler klasörünüzde istediğiniz zaman mesajı da açabilirsiniz. Hemen erişimi devre dışı bırakmak için bir seçenek göreceksiniz.

Yani gönderenin neye benzediği budur, ama gizli bir mesaj yolladığınız kişi onların sonlarında ne yapmalıdır?

Gizli E-postaları Alma

Alıcıların, yeni sürüm etkinleştirilmiş bir Gmail kullanıcısı olması durumunda, gizli e-postaların alınması sorunsuz olur. İşte göründüğü gibi:

İleri düğmesi devre dışı ve özelliği açıklayan bir afiş var. Ama bunun dışında, bu standart bir e-postaya benziyor.

E-posta süresi dolduğunda metin tamamen kaybolur:

Karmaşık değil, değil mi? Alıcının bir Gmail kullanıcısı değilse veya üçüncü taraf bir e-posta istemcisi kullanan bir Gmail kullanıcısı olsa bile, üzücü şeyler biraz farklıdır. İletiyi görmek yerine, bunun gibi bir bağlantı görürler:

Gizli mesajı tarayıcılarında açmak için bu bağlantıyı tıklamaları gerekir. Bu biraz hantal, ama iş bitti.

Açık Çözüm: Ekran Görüntüleri ve Kopyala / Yapıştır

Bu özellik, insanların mesajınızı paylaşmak için sadece “İleri” ye basmasını durdurur, ancak paylaşmalarını engellemez. Birisinin mesajınızın içeriğini yeni bir mesaja kopyalayıp yapıştırmasını ve bunu başkalarına göndermesini engelleyen hiçbir şey yoktur. Ekran görüntüsü almasını engelleyen hiçbir şey de yok. E-posta gönderdiğiniz kişi güvenilemezse, bu özellik, iletinin gizli kalmasını tercih edeceğiniz sinyal dışında bir fark yaratmaz.

E-posta Güvenli Değil

Akılda tutulması gereken diğer bir şey, e-postanın güvenli olmamasıdır. Olmak üzere tasarlanmamıştı. Mesajlar şifrelenmemiş olarak gönderilir ve bilgisayar korsanlarının onları yakalaması önemsizdir. Yine de hiç kimse şifrelenmiş mesajlar kullanmıyor, çünkü kurmak için çok acı çekiyorlar.

Bu yeni Gmail özelliği, bir tür uzlaşma sunuyor. Çoğunlukla yalnızca Gmail kullanıcıları arasında yararlıdır, ancak başka türlü nasıl çalışabileceğini hayal etmek zor. Almam: Bankacılık bilgilerini veya şifrelerini göndermek için kullanmayın, ancak kalıcı bir kayıt oluşturmamanızı istediğiniz kişisel konular için bir şans verin.