İPhone'unuzu 10 Yanlış Şifre Tahmininden Sonra Her Sesini Temizlemeniz Gerekir

İPhone'unuz, güvenlik açısından harika bir fikir olan on yanlış şifre tahmininden sonra her şeyi silecek şekilde ayarlanabilir. Telefonunuzu çalan herkes, gerçekten, gerçekten şanslı olmadıkça verilerinize erişemez.

Ancak bazı insanlar, herşeyi yanlışlıkla silen bir çocuğun (ya da olgunlaşmamış bir yetişkinin) anlayabileceği konusunda endişeli. Daring Fireball için yazan John Gruber, bunun muhtemelen olmayacağına işaret ediyor:

Geçen haftaya bakana kadar hiçbir fikrim yoktu, ama bu özellik fark ettiğimden çok daha zekiydi ve çocuklarınız ya da arkadaşlarınızla birlikte içki içen arkadaşların bunu tetikleyebilecek olmaları pek olası değil. 5. başarısız denemeden sonra, tekrar deneyebilmeniz için iOS'un 1 dakikalık bir zaman aşımı süresi gerektirir. Bu zaman aşımı sırasında yapabileceğiniz tek şey 911'e bir acil durum çağrısı yapmaktır. 6. denemeden sonra 5 dakikalık bir zaman aşımı elde edersiniz. 7, 15 dakika sonra. Bu zaman aşımları, 10 yanlış şifreyi girmek için 3 saati aşacak şekilde yükselir.

Bu özellik başlığını Ayarlar> Kimlik / Yüz Kimliği ve Şifre Kodu'na etkinleştirmek ve yukarıda gösterildiği gibi "Verileri Sil" i etkinleştirmek isterseniz.

Parolanızı unutursanız ne olur? Yine de iPhone'unuzu silmeniz gerekecek, çünkü kayıp bir şifreyi atlamanın bir yolu yok. Bu özelliği bırakarak edindiğiniz tek şey, şifrenizi hatırlamak için daha fazla zamanınız olacaktır, ancak bunu yaparak, herkesin kaba kuvvetle erişim kazanmasını neredeyse imkansız kılabilirsiniz. Bu konuda gerçekten endişeleniyorsanız, iPhone'unuzu düzenli olarak yedekleyin.