LinkedIn Profiline Baktığınız Birine Nasıl Anlaşılır

LinkedIn, sık sık profillerini görüntülediğinizde ve onlara adınızı gösterdiğinde insanlara söyler. Bu kişi profilini görüntülediğini söyleyen bir e-posta veya uyarı bile alabilir. İşte LinkedIn bu bilgileri paylaşmadan özel olarak nasıl göz atılacağını anlatıyor.

Bir sosyal ağda anonimlik tercih etmek aptalca görünebilir, ancak diğer sosyal ağlar bu şekilde çalışmaz. Facebook ve Twitter, profillerini her görüntülediğinizde birine bir bildirim göndermiyor.

Bu seçeneği bulmak için LinkedIn web sitesine gidin, üst çubuktaki profil simgenizi tıklayın ve “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğini seçin

Gizlilik altındaki “Profilinizi ve ağ bilgilerinizi nasıl görüyorlar?” Seçeneğini tıklayın. “Profil görüntüleme seçenekleri” ni tıklayın.

Nasıl görünmesini istediğinizi seçin. Saf özel tarama için “Anonim LinkedIn Üyesi” seçebilir veya sadece “LinkedIn'de Biri” veya daha özel bir şey olarak görünen özel profil özelliklerinizi seçebilirsiniz.

İnsanlar, profilini gördükten sonra birisinin profilini görüntülediğini göreceklerdir; ancak yalnızca anonim bir kişinin görüntülediğini göreceklerdir.

Bir önceki yazımız olan “Sistem Boşta Süreci” Nedir ve Neden Bu Kadar Çok CPU Kullanıyor? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.