Mac'inizde iCloud Nasıl Kurulur

İCloud ekosistemi karmaşıktır ve verilerinizin "bulutta" ne kadar güvenli olduğunu ve cihazlarınız arasında senkronize edildiğini bilmek zordur. Her bir özelliğin ne işe yaradığını belirleme ve açıklama sürecinden geçeceğiz.

İCloud'da Nasıl Oturum Açılır

Mac'inizi ilk kurduğunuzda, bir iCloud hesabıyla oturum açmanız istendi. Zaten ayarladıysanız, gitmeniz iyi olur, ancak oturum açmadıysanız, iCloud ayarlarından giriş yapmanız gerekir.

Sistem Tercihleri uygulamasını açın – ekranınızın üst kısmındaki Elma menüsünü tıklayıp “Sistem Tercihleri” ni seçebilirsiniz – ve “iCloud” simgesini tıklayın. Sistem Tercihleri uygulamasını ayrıca iskelenizde ve Uygulamalar klasörünüzde bulabilirsiniz.

Bunlar iCloud ayarlarıdır. Oturum açmadıysanız, bu oturum açma ekranını göreceksiniz.

Zaten bir iPhone veya iPad'den bir Apple kimliğiniz varsa, Mac'iniz için aynısını kullandığınızdan emin olun, aksi takdirde cihazlarınız arasında hiçbir şey senkronize olmaz. Yine de yeni bir hesap yapmanız gerekiyorsa, kayıt olmak için alttaki "Apple ID Oluştur" u tıklayabilirsiniz.

Gmail hesabı gibi kendi e-posta adresinizle kaydolabilir veya yeni bir @ icloud.com e-posta adresi oluşturabilirsiniz. Her ikisi de, istediğiniz herhangi bir cihazda kullanabileceğiniz yeni bir iCloud hesabı oluşturacaktır.

Otomatik olarak ne eşitler?

İCloud'un temel özelliği, kritik kişisel verilerinizin cihazlarınız arasında senkronize edilmesini sağlamak (ve bulutta yedeklemektir). İCloud özelliklerinin çoğu, aşağıdaki verileri tüm bağlı cihazlarınızdaki kutudan senkronize eder:

  • Rehberiniz
  • Takvim randevuları ve hatırlatıcılar
  • Şifreler, açık sayfalar ve göz atma geçmişi dahil Safari Verileri
  • HomeKit erişimi
  • Notes uygulamasında yaptığınız notlar
  • Gönderdiğiniz ve aldığınız postaların yanı sıra taslaklar

Oturum açtığınız ve Mac'inizdeki iCloud ayarlarında seçenek işaretlendiği sürece bunlardan herhangi biri için endişelenmenize gerek olmamalıdır. Seçeneklerin, iOS aygıtlarınızdaki iCloud ayarlarında ve aynı iCloud hesabında oturum açtığınız diğer tüm aygıtlarda da etkinleştirildiğinden emin olun, aksi takdirde sorun yaşayabilirsiniz.

Fotoğraflar

Fotoğraflar ile dikkat edilmesi gereken en önemli şey, onları yedeklemek için iki yöntem olduğudur. İlk “iCloud Photos”, iCloud'da çektiğiniz her fotoğrafı basitçe depolar ve cihazlar arasında senkronize eder. Cihazınız bozulursa, “iCloud Photos” uygulamasını yeni bir cihazda etkinleştirebilir ve tüm resimlerinizi iCloud'da yeniden indirebilirsiniz.

“Fotoğraf Akışım” farklıdır ve diğer cihazlarınıza senkronizasyon yapması için zaman tanımak üzere yalnızca en son fotoğrafları bir ay boyunca saklar. Bu, iPhone'unuzda bir resim çekerseniz ve iPad'inizi bir süre kullanmazsanız, fotoğraflarınız iPad ile senkronize edilmez. Ek olarak, son fotoğraf ayları dışında hiçbir şey yedeklenmez, bu nedenle “iCloud Fotoğrafları” etkin olmadan cihazınızı kaybederseniz, fotoğraflarınızı geri alamazsınız.

Her ne kadar iCloud'da çektiğiniz her fotoğrafı saklamak, iCloud ile birlikte gelen 5 GB'lık ücretsiz depolama alanını çok hızlı bir şekilde dolduracağından, hala “Fotoğraf Akışım” için bir kullanım alanı var. MacBook ve iPhone gibi düzenli olarak kullandığınız iki cihazınız varsa, yalnızca “Fotoğraf Akışım” özelliğini etkinleştirmek, fotoğraflarınızı hala MacBook'unuzda yedeklemenizi sağlar. Sadece ikisini de aynı anda kırma.

iMessage

iMessage varsayılan olarak etkin değildir, ancak uygulamayı ilk kez başlattığınızda gereken tek şey oturum açmaktır. İPhone veya iPad'inizde kullandığınız hesapla oturum açtığınızdan ve iMessage'ın tüm cihazlarınızda etkin olduğundan emin olun.

Ancak, bu, Mac'inizdeki eski mesajları senkronize etmez. Bunun için, “iCloud'daki Mesajlar” ı etkinleştirmeniz gerekir. Giriş yaptıktan sonra, üst menü çubuğundaki “Mesajlar” ı tıklayın ve tercihleri açın.

Üstteki mavi “iMessage” sekmesini açın ve “iCloud'da Mesajları Etkinleştir” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

Bu seçenek açık olduğu sürece, mesajlarınız ne zaman gönderildiklerine bakılmaksızın eşitlenmelidir. Yine, seçeneğin tüm cihazlarınızda düzgün çalışması için etkinleştirildiğinden emin olmanız gerekir.

iCloud Drive

iCloud Drive her şey için kullanılır. TextEdit belgeleri, kitaplarınız, sistem tercihleriniz, Automator scriptleri, tüm mutfak lavabosu. Yerel bir Apple uygulamasında yaptığınız bir dokümansa, muhtemelen burada senkronize edilmiştir.

İCloud Drive varsayılan olarak, çok büyük olabilecek Masaüstü ve Belgeler klasörlerinizi de saklar. Bunları açık tutarsanız, iCloud hesabınızı hızla doldurabilirsiniz. Ayrıca Apple'a 50 GB'lık iCloud planları için ayda 0,99 dolar ödemezseniz, birkaç saatte bir daha fazla alan satın almanızı bildiren bildirimlerle karşılaşacaksınız.

Ancak, iCloud Drive'ı kapatmak için sadece “Masaüstü ve Belgeler Klasörleri” nin işaretini kaldıramazsınız çünkü devre dışı bırakma işlemi olması gerekenden daha zor. Verilerinizi yanlışlıkla silmeden iCloud Drive'ı devre dışı bırakma hakkındaki kılavuzumuzu okuyabilirsiniz.

İCloud Drive, iCloud'da çok yer kaplasa da, daha fazla depolama alanı için ödeme yapmaya karar verirseniz, bu kullanışlı bir özelliktir. Tüm Masaüstü ve Belgeler klasörlerinizi iCloud'a kaydedecek ve yer kazanmak için kullanmadığınız eski dosyaları MacBook'unuzdan kaldıracaktır. Dosyaya tekrar ihtiyacınız olduğunda, iCloud'dan indirebilirsiniz. Küçük bir sabit diske sahip eski bir MacBook'unuz varsa, biraz daha nefes alabilen bir oda sağlamak için ayda birkaç dolar ödeyebilirsiniz.