MacOS Mojave Malware Fotoğraf Makinenizi veya Mikrofonunuzu Kullandığında Sizi Uyarır

Mac'iniz, herhangi bir uygulamanın kameranızı, mikrofonunuzu veya diğer özellikleri kullanmasını istediğinde size bildirecektir.

MacOS 10.14 Mojave ile bu yıl içinde çıkacak olan yeni güvenlik özelliği, bir uygulamanın Kişilerinize, Konumunuza veya Takviminize erişmek istediğinde daha önce ortaya çıkan diyalog kutularını genişletiyor.

Çok sayıda kötü amaçlı yazılım, kamera ve mikrofonu kontrol altına alır, bu da ürkütücüdür. Umarım bu pop-up'lar bunu olmasını durduracaktır. Korunan diğer şeyler, Time Machine yedeklemelerinizi ve konum geçmişinizi içerir.