Windows 10'da Yakındaki Paylaşımı Devre Dışı Bırakma

Windows 10'un Yakın Paylaşım özelliği Paylaşım iletişiminde tek tıklamayla kolayca etkinleştirilebilir, ancak yalnızca Ayarlar uygulamasından devre dışı bırakılabilir. “Yakındaki cihazları ara” mesajını nasıl saklayacağınız ve gelen paylaşım bildirimlerini nasıl durduracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Başlamak için Ayarlar uygulamasını başlatın. Bunu yapmak için, Başlat düğmesine tıklayın ve dişli şeklindeki Ayarlar düğmesine tıklayın (ya da sadece Windows + I tuşlarına basın).

Ayarlar penceresindeki “Sistem” kategorisine tıklayın veya dokunun.

Kenar çubuğunda “Paylaşılan Deneyimler” i tıklayın. Kapatmak için Yakındaki Paylaşım altındaki geçiş düğmesine tıklayın veya dokunun.

Yakın Kişilerin Paylaşımını diğer kişilerin bilgisayarlarıyla kullanmak istemezseniz, ancak kendi bilgisayarlarınız arasında içerik paylaşmak için Yakındaki Paylaşımı kullanmak isterseniz, bir orta zemin seçeneği vardır. "İçeriği paylaşabiliyorum veya alabiliyorum" açılır menüsünü tıklayıp "Yalnızca cihazlarım" seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Yakındaki Paylaşım, yalnızca aynı Microsoft hesabıyla oturum açtığınız PC'ler arasında çalışacaktır.